субота, 4. децембар 2010.

ANKETA

Problemi mladih u Srbiji su godinama isti: zastareo obrazovni sustav, eskalacija nasilja, zamrli kulturni i sportski život. Liberalno-demokratska partija poziva mlade ljude da se aktivno uključe u menjanje stvarnosti koja nije nimalo ružičasta, i da sagledaju probleme i ponude konkretna rešenja.
U pripremi su brojne inicijative koje će mladi LDP Negotin pokušati provesti u delo u saradnji sa mladima LDP-a širom Srbije. Pozivamo vas da zajedno pokušamo opštinu Negotin modernizovati, da se više nikada ne desi da se ukine Kancelarija za mlade, da Negotin bude grad mladih. Da mladi ljudi ne razmišljaju više o tome kako će napustiti Negotin. A to možemo jedino ako saslušamo mlade.
Vršili smo anketu i postavljali sledeća pitanja:


1. Želim ostati u Negotinu, ali Negotinu nedostaje?2. Zašto je sve više mladih nezadovoljno sportom u opštini Negotin?3. Moj prijedlog je ...
U daljem tekstu prikazaćemo vam vaše predloge:



Aleksa Dinić:
"MOJ PREDLOG JE DA SE U NEGOTINU SAGRADI SKAEJT PARK JER JE NEGOTINSKIM SKEJTERIMA I NEGOTINSKIM LJUDIMA KOJI SA BAVE EXTREMNIM URBANIM SPORTOM TU SPADAM I JA NEOPHODAN SKEJT PARK"

Eleonora Asvou:
 "Zelela sam da ostanem,ali sa dve diplome posla nije bilo za mene..zalosno a istina...otisla!
Pa nemamo ni bazen kako treba, da ne govorim o ostalim stavkama. Da za promenu ovo koji su rukovodeci odu i ostave prostora onima koji ce stvarno uciniti nesto inace mladih vise nece biti,sve ih je manje,napune 18tu god i beze u vece gradove ili u inostranstvo"

 Mihajilo Cindrić:
 "Negotinu ...nedostaje...pre svega skola...mnogi posle srednje skole odu u druge gradove na fakultete...i odlaze iz Negotina..mnogi se vise i ne vracaju...tako gubimo stanovnistvo i negotin propada...sve maje je dece...i omladine...! Sto se tice sporta..mladi su nezadovoljni prvo zbog losih uslova...hala je prokisnjavala...do skoro to je sanirano..ali u hali nema grejanja i zimi je gore nego napolju..u sve se ulaze u sport najmanje..pre svega ciljam na kosarkase..i jedan i drugi klub ..hajduk veljko i ima neki budzet..dok Kk. Negotin nema nista..od opstine..i na utakmice putuje kolima...msm da nije fer..!..svi sportisti u Negotinu imaju ocajne uslove...za treniranje...a pre svega sport se ne razvija...i zbog skolovanja svi i koji su talentovani za nesto odu u druge gradove..i oni imaju uspehe...a Negotin je vecito..na regionu..mislim da bi trebalo malo da se razvije skolstvo..i da nesto pocne da se gradi..da bi se deca zadrzavala..i da bi imali neke uspehe i u sportu..i da bi ostali u Negotinu....samo tako mozemo da opstanemo ! moje misljenje".

Zorica Milošević:
"za sport recimo nema se para...kao u stonom-tenisu primer ...tu se pogotovu u tom sportu beleze super rezultati,deca koja predstavljju grad ili dete koje redovno belezi dobre rez na saveznim takmicenjima....tesko pitenje ovo za nas grad i sport. moj predlog je VISE PARA ILI BAR KOLIKO TREBA STO SE TICE STONOG-TENISA POGOTOVU........CAK I ZALBE NE VAZE IZGLEDA"

 LDP Despotovac:
"Potrebna hitna i efikasna decentralizacija.To znamo veoma dobro jer smo veoma blizu vaše opštine.Sport je kao i svuda korumpirana igra,zto talenti ne mogu doći do izražaja jer se forsiraju oni koji imaju puno novca.Nadam se da smo vam pomogli.OO LDP Despotovac".

Srđan Perić:
"Hello!
Negotin je jako lep grad,sa bogatom tradicijom i velikanima.Mladi ne vole bas male gradove i to treba razumeti,jako tesko ih je zaustaviti da odlaze.Mozda neka nova srednja skola ili fakultet,na primer mozda bi ih to zaustavilao da odlaze,a privuklo mlade iz drugih krajeva.Malo ih motivisati nekim kolektivnimn sportom koji iziskuje putovanje u druge krajeve Srbije,recimo...To je ovako na prvu,smislicu nesto konkretnije i javicu se.pozdrav".

Goran Anđelković:
"Želim da ostanem u Negotinu. Tu mi je porodica, tu mi se dete rodilo, tu sam se ja rodio, tu radim,... Nedostaje posao za ljude i čini mi se pameti koja dovodi do prosperitetaNisam toliko upoznat sa sportskim događanjima u Opštini, niti problemima u sportu GradaPrivući investitore da bi se ovde otvorila radna mesta i omogućio opstanak postojećih i dolazak novih ljudi".

Tijana Grujić:
"Ne želim ostati u Negotinu zato što je smorno! Nema nikakvih aktivnosti za mlade!Nezadovoljni smo zato što nemamo dovoljno termina za treninge i želimo ozbiljniji rad. Takođe tribine u hali propadaju samo tako i želimo da se to popravi. Grejanja nema i ako su prošle godine to "sredili"".

Uroš Lazić:
"Želim ostati u Negotinu jer je najljepši grad u Srbiji! Treniram fudbal na stadionu i tamo je sasvim ok. Hala sportova me ne zanima! Želim uđemo u prvu Srpsku  ligu, a za naš neulazak nije kriva opština već naš klub!Nemam predloge".

Marko Bogić:
 "Hvale nam mesta za izlaske, teniski tereni, ne znam šta bi još moglo. Sve više mladih je nezadovoljno sportom u gradu zbog nedostatka uslova za treniranje"


Filip Blagojević:
"Negotinu nedostaje ona dusa koju je imao prije 50, 60 godina pa i ranije. Ono sto ga cini Negotinom, gradom koji je bio najrazvijeniji u ovom delu Srbije. Nema tog pojretackog duha, turizma, koji bi sve to promenio, ucinio da ovaj grad inde na gore, da se razvije.Zato sto nema prostora za sport! Sami znamo kakva nam je hala tako da je suvisno govoriti.Nemam priedlog. Trenutno ne razmisljam o Negotinu"!

Miloš Kicoranović:
"Nema fakulteta i viših škola! Na primer neko hoće da pohađa školu u Negotinu, a ne tamo gde mu treba stan jer nema sredstava za to. Što se tiče problema na selu, konkretno u našem selu su putevi katastrofalno loši, imamo 2 sportska terena koja se takođe nalaze u jako lošem stanju, potrebno je asfaltiranje, škola nema košarkaške, fudbalske lopte ..Što se tiče sporta, Hala sportova je dobra samo je potrebno grejanje, a konkretno nama fudbalerima je potrebna "Balon Sala" koja bi nam mnogo značila za prolećni deo prvenstva.Moj predlog jeste da se otvore nove škole, da se napavi balon sala i da se otvore nova radna mesta i bolje plate"


Slađana Kazaković:
"Negotinu nedostaje privreda i zato je otislo više od pola ljudi, više ne radi ni jedno preduzeće. "Krajna vino", "Poljotehna", "Jugoturbina", "Timogradnja", "Hladnjača", "Negotinka" i još dosta toga. Drugo, Hala sportova je totalno zapuštena, nema grejanja, tuševi ne funkcionišu haos! Stadion nam je u blagom užasu i ništa se u zadnjih 20 godina nije uradilo! Moj predlog je da se uredi Hala sportova i stadion i da se napravi još terena za košarku, odbojku na pesku i park za skejtere jer to klinci danas vole! Trebalo bi da se zapitamo zašto piju, puše ili se drogiraju jer sem kafića nemaju ništa drugo! Kad smo mi bili deca imali smo sve drugo samo ne kafiće i lepo smo se družili"!





Нема коментара:

Постави коментар